Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτική FIRST® LEGO® League Greece Finals!, η ομάδα ρομποτικής του “Κέντρου Καινοτόμου σκέψης” Α.Μ.Κ.Ε NextGenMinds, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία “Rising All – Star Award”

Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές:

Γαλανάκης Απόλλων Γ’ Δημοτικού (4ο Δημοτικό Ναυπάκτου)

Καρναχωρίτη Αντωνία Δ’ Δημοτικού (5ο Δημοτικό Ναυπάκτου)

Λιακόπουλος Γιώργος Δ’ Δημοτικού (3ο Δημοτικό Ναυπάκτου)

Κωστόπουλος Μάριος Ε’ Δημοτικού (7ο Δημοτικό Ναυπάκτου)

Τιγγελής Αθανάσιος Ε’ Δημοτικού (Δημοτικό Σχολείο Ξηροπηγάδου)

Τσώτας Ιωάννης ΣΤ’ Δημοτικού (7ο Δημοτικό Ναυπάκτου)

Μαλιάρη Νικολέτα Α’ Γυμνασίου (Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου)

Γκέκας Γεώργιος Α’ Γυμνασίου (2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου)

Παπαγιάννη Σοφία Α’ Λυκείου (Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη)

Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) και εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά ηλικίας 4-16 μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής, πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Στην σεζόν SUPERPOWERΕD℠, οι ομάδες του FIRST® LEGO® League θα ερεύνησαν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσαν την SUPER POWERED δημιουργικότητά τους για να χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον.

Οι μαθητές της ομάδας, παρακολούθησαν τις δράσεις προγραμματισμού, STEM και ρομποτικής της NextGenMinds, για λιγότερο από 4 μήνες και όμως κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε 190 ομάδες, από όλη την Ελλάδα, που ασχολούνται με το αντικείμενο για πολλά χρόνια.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!!

NGM Team 1st place: Rising All-Star Award!!!NGM Team 1st place: Rising All-Star Award!!!NGM Team 1st place: Rising All-Star Award!!!