Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής Ηπείρου & Ιονίων Νήσων FIRST® LEGO® League Greece, οι ομάδες ρομποτικής του “Κέντρου Καινοτόμου σκέψης” Α.Μ.Κ.Ε NextGenMinds,NGM Team και NGM Bambinia, κατέκτησαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, εξασφαλίζοντας την είσοδό τους στον μεγάλο τελικό της Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα η ομάδα NGM Team κατέκτησε το κύπελο “Robot Design Award”, για τον σχεδιασμό του ρομπότ τους, ενώ η ομάδα NGM Bambinia, το κύπελο “Core Values Award”, για την επιτυχή ανάδειξη των θεμελιωδών αξιών της FIRST.
Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την υποστήριξη των χορηγών Δήμος Ναυπακτίας , “Νέα Οδό Α.Ε.” και Isomat Greece . Με τις ευγενικές τους χορηγίες καλύφθηκαν όλα τα έξοδα συμμετοχής 17 μαθητών χωρίς να επιβαρυνθούν οι οικογένειές τους.
Τους ευχαριστούμε θερμά.
Η κατάκτηση των δύο αυτών κυπέλων, έρχεται σε συνέχεια της περυσινής επιτυχίας με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κατηγορία “Rising All – Star Award”, στον τελικό της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε 190 ομάδες, από όλη την Ελλάδα
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!!
Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/133790/Δ2) και εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά ηλικίας 4-16 μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής, πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.
Στη φετινή σεζόν MaterpieceSM, οι ομάδες του FIRST LEGO League καινοτομούν και φαντάζονται νέους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία και προώθηση της τέχνης σε όλο τον κόσμο.
Σας περιμένουμε όλους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτική FIRST® LEGO® League Greece Finals στην Θεσσαλονίκη στις 09-10 Μαρτίου 2024.