Στις 5 Μαρτίου 2023 στο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, FIRST® LEGO® League στα Γιάννενα, η ομάδα ρομποτικής του “Κέντρου Καινοτόμου σκέψης” Α.Μ.Κ.Ε NextGenMinds, κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση για τον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής FIRST® LEGO® League Greece Finals!

Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές:
Γαλανάκης Απόλλων Γ’ Δημοτικού (4ο Δημοτικό Ναυπάκτου)
Καρναχωρίτη Αντωνία Δ’ Δημοτικού (5ο Δημοτικό Ναυπάκτου)
Λιακόπουλος Γιώργος Δ’ Δημοτικού (3ο Δημοτικό Ναυπάκτου)
Κωστόπουλος Μάριος Ε’ Δημοτικού (7ο Δημοτικό Ναυπάκτου)
Τιγγελής Αθανάσιος Ε’ Δημοτικού (Δημοτικό Σχολείο Ξηροπηγάδου)
Τσώτας Ιωάννης ΣΤ’ Δημοτικού (7ο Δημοτικό Ναυπάκτου)
Μαλιάρη Νικολέτα Α’ Γυμνασίου (Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου)
Γκέκας Γεώργιος Α’ Γυμνασίου (2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου)
Παπαγιάννη Σοφία Α’ Λυκείου (Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη)

Οι μαθητές της ομάδας, παρακολούθησαν τα μαθήματα προγραμματισμού, STEM και ρομποτικής της NextGenMinds, για λιγότερο από 4 μήνες και όμως κατάφεραν να πάρουν την δεύτερη θέση στην διαδικασία “Robot Game”, με 315 πόντους, ανάμεσα σε ομάδες που ασχολούνται με το αντικείμενο για πολλά χρόνια.

Η ομάδα NGM Team θα διεκδικήσει μία θέση στον τελικό πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής FIRST® LEGO® League Greece Finals που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη στις 18 και 19 Μαρτίου 2023, στους χώρους της ΔΕΘ-Helexpo.

Η συγκεκριμένη δράση έγινε πραγματικότητα μετά από την ευγενική χορηγία του Δήμου Ναυπακτίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη, από όλα τα μέλη της ομάδας, στους Γκίζα Βασίλειο (Δήμαρχο Ναυπάκτου), Τσουκαλά Κωνσταντίνο (Αντιδήμαρχο), Κωστή Ιωάννα, για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφεραν.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!!

Πρόκριση της ομάδας NGM Team στην τελική φάση του Πανελληνίου Διαγωνισμού Ρομποτικής FLL ChallengeΠρόκριση της ομάδας NGM Team στην τελική φάση του Πανελληνίου Διαγωνισμού Ρομποτικής FLL ChallengeΠρόκριση της ομάδας NGM Team στην τελική φάση του Πανελληνίου Διαγωνισμού Ρομποτικής FLL Challenge